μια βοήθεια για τα έπιπλα

Λάρα! απάντησε τινάζοντας τα μαλλιά απ’ το μι­σό της πρόσωπο.
Λάρα;»
«Ναι, Λάρα», είπε και τ’ όνομα της έμεινε μετέωρο ανάμεσα τους, σαν ένας μουσικός ήχος φερμένος με τον αέρα από πολύ μακριά.
«Είστε…»
Ναι, είμαι μοντέλο… Η Λάρα Κοέν από τη Θεσσα­λονίκη.
«Ω! Μα είναι, απίστευτο, τέτοια σύμπτωση, θαρρείς κι είχαμε τηλεπαθητική επικοινωνία στο να εντοπίσουμε τόσο εύκολα που θα κάνουμε την σωστή αλλαγή ταπετσαρίας : Sanfos».
Ωστόσο μου είπατε τρεις τέσσερις φορές ότι δεν μπορώ να καταλάβω. Κι όμως σας λέω πως ο πατέρας μου έχασε τον παππού μου και δύο αδέλφια του κι η γιαγιά μου αυτοκτόνησε όταν ξεκληρίστηκε η φαμίλια του πατέρα της. Δεν άντεξε. Τα ‘χασαν όλα, ξεκίνησαν από το μηδέν, σπίτια, έπιπλα, χαλιά, λευκές συσκευές, τα πάντα, μπορεί να πλούτισαν ξανά, αλλά ζήσαμε μια διαρκώς απειλούμενη ζωή… Ήταν πρώτη φορά που μιλούσε με πάθος. Πάντως είχαν μια βοήθεια για τα έπιπλα από εδώ.
Εκείνος ντράπηκε, κάτι μουρμούρισε για τους μεγά­λους διωγμένους της Ιστορίας, όμως αυτή συνέχισε σαν να ‘καιγαν τα μαύρα της μάτια:
Εσείς νομίζετε ότι είχατε το μονοπώλιο του πόνου, μα όταν κι ο δικός σας κόσμος έγινε συντρίμμια, όπως ο δικός μας, κανείς σας δεν αυτοκτόνησε…

Category(s): προτασεις

One Response to μια βοήθεια για τα έπιπλα

    Ελισάβετ Σπανού says:

    Πολύ πρόσφατα θέλησα κι εγώ να κάνω αλλαγή ταπετσαρίας καναπέ, σε ένα πολύ παλιό καναπέ τις γιαγιάς μου. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση, σκισμένο ύφασμα, χαλασμένα αφρολέξ, χαλαρωμένοι ιμάντες, σπασίματα στα ξύλα του σκελετού σε πολλά σημεία. Πολύ δύσκολη περίπτωση επισκευής καναπέ και κανένας ταπετσέρης δεν αναλάμβανε την επισκευή, την Sanfos. Ως που μια μέρα μια φίλη μου μου είπε ότι είχε ακούσει για μια επιχείρηση επίπλων που κάνει αλλαγή υφάσματος καναπέ σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις με πολύ επιτυχία. Τελικά επικοινωνήσαμε μαζί τους και ανάλαβαν την αλλαγή του υφάσματος και την επισκευή, ήταν πολύ εξυπηρετικοί ήρθανε παρέλαβαν τον καναπέ. Όταν τον φέρανε δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, ο καναπές ήταν απίστευτα τέλειος, αγνώριστος πραγματικά, πάρα πολύ καλή δουλεία, αλλά όχι μόνο αυτό απεδείχθη ότι έχουν και πολύ καλές τιμές. Η αλήθεια είναι μία αν θέλεις ταπετσαρίες επίπλων με καλές τιμές : Sanfos.