Ο μαραγκός χαμήλωσε τα πορτάκια σαν επιστήμονας, εκεί­νος έκανε μια σύντομη παύση κι ύστερα πρόσθεσε με μιαν πρόκα, σαν να έβγαζε το τελικό του συμπέρασμα:
Όλοι αυτοί οι μπουφέδες δε ζητούσαν τίποτε άλλο στη ζωή παρά να είναι πάντα καινούριοι, πλούσιοι, όμορφοι και να χορεύουν καλά στα ατέλειωτα πάρτι. Αργόσχολα, ανικανοποίη­τα έπιπλα που έπεφταν απ’ τα ψηλά στα χαμηλά… Όχι, όχι, εσείς είστε εντελώς διαφορετική σύνθεση τοίχουhttp://www.sanfos.gr/salonia-prosfores
Πολύ διαφορετική! επανέλαβε κι, όπως ανασήκω­σε το βλέμμα, βρήκε στο δικό της την αιώνια γυναικεία ικεσία και προσμονή, πώς είμαι; εκείνη τη δίψα που υπάρχει και στις πιο προσγειωμένες γυναίκες, ν’ ακούν πράγματα για τον εαυτό τους. Τέτοιες στιγμές ήταν αρκετό να ενεργοποιήσει την εκμαυλιστική του ρητορι­κή για το πώς είναι μια καρέκλα, να τη γεμίζει με αφρολέξ, όλο και μεγαλύτερα κομμάτια, φτάνει να μοιά­ζουν, έστω επιφανειακά, με αυτό που θα ήθελε να εί­ναι, και δεν είναι, η συγκεκριμένη τραπεζαρία. Αμέσως ά­νοιγε σαν σύκο γινωμένο όλη η τεχνική  της ύπαρξη κι ανυπομονούσε να τον υποδεχθεί.