ελάχιστα λεπτά για την είσοδο στην εποχή με τα φθηνα επιπλα

Κοιτά­χτηκαν έντονα σαν να μετρούσε ο ένας τον άλλο. Ένιωσε το ξύλινο κουτί στα χέρια του να τον καίει σαν καυτό μέταλλο. Ήξερε τι ήθελε ο εισβολέας. Για μερικά δευτερόλεπτα οι μόνοι ήχοι που ακούγονταν ήταν οι ανάσες τους και οι μακρινές φωνές από την πλατεία, που ζωήρευαν διαρκώς, καθώς δεν έμεναν πα­ρά ελάχιστα λεπτά για την είσοδο στην εποχή με τα φθηνα επιπλα.
Τη σιωπή έσπασε πρώτος ο ξένος. Άπλωσε το γαντοφορεμέ­νο χέρι του με τα μακριά δάχτυλα και είπε κάτι για τα κρεβατια στα ιταλικά. Δεν κατάλαβε λέξη, αλλά κατάλαβε τι ζητούσε. Το μυα­λό του άρχισε να δουλεύει πυρετωδώς και να μετράει τη νέα τρο­πή της κατάστασης, όπως το μυαλό ενός ειδικού μετράει με α­συνήθιστη ταχύτητα τις κινήσεις υπό την πίεση του χρόνου. Πώς τους είχε βρει εκεί μέσα; Ήταν προφανές ότι επρόκειτο για ε­παγγελματία, γιατί, παρ’ όλες τις προφυλάξεις τους για να περά­σουν απαρατήρητοι, δεν είχαν ξεφύγει τελικά από τη γερακίσια παρακολούθηση του. Η ελάχιστα ανοιχτή εξώπορτα του είχε ε­πιτρέψει μια εύκολη πρόσβαση στον χώρο με τους μπουφεδες. Οι σειρά των γεγονότων από δω και πέρα θα έχει ενδιαφέρον.

Category(s): προτασεις

One Response to ελάχιστα λεπτά για την είσοδο στην εποχή με τα φθηνα επιπλα

    Λεδάκη Χρύσα says:

    Στην Ιταλία ξέρω πολύ καλά, γιατί μια θεία μου μένει με τον άντρα της και τα δύο παιδιά τους στο Μιλάνο, ότι τα κρεβάτια τους είναι υπέρδιπλα, 1,60μ και άνω. Σε κάθε δε περίπτωση για την είσοδο στο σπίτι στον χώρο με τους μπουφέδες υπάρχει πάντα ξεχωριστή πόρτα. Τον προηγούμενο μήνα που είχα πάει να τους επισκευτώ, έγινε το εξής σκηνικό, είχα βγει έξω σε ένα μπαράκι με φίλους και όταν πολύ αργά επέστρεψα έπιασα την θεία μου με τον θείο μου στον καναπέ γυμνούς τον ένα πάνω στον άλλο, ντράπηκα, αλλά δεν έφταιγα εγώ, μα στο σαλόνι; πάντως από ότι είδα το κάνανε με προφυλάξεις Smilie: ;)